Ik hou van keramiek!

Ik heb het altijd al geweldig gevonden om galeries en ateliers te bezoeken en om keramisten te ontmoeten en te zien hoe zij leven en werken.

Toen ik begin twintig was, heb ik ooit een keramiste bezocht die in een verbouwde boerenschuur een mooie werkplek met winkel had. Ik vond het geweldig om te zien en het leek mij heel mooi zo te kunnen werken. Bezig zijn met het maken van mooi werk en het verkopen aan mensen die jouw werk mooi vinden, en het zullen gebruiken om uit te eten en drinken. Op dat moment was het een droom en niet iets dat ik dacht ooit zelf te kunnen bereiken.

 

Op de één of andere manier was ik het helemaal vergeten. Ik heb een studie human resource management gedaan, en begon een adviesbureau met mijn partner, maar kwam er na een tijdje achter dat het bedrijfsleven niet echt iets voor mij is. Daarna heb ik een paar niet gepubliceerde boeken geschreven, en had ik een webshop waar ik typemachines verkocht. 

Zo'n zeven jaar geleden ben ik begonnen met het maken van keramiek. Ik vond het leuk om mijn voortgang te delen op Instagram om zo contact te maken met andere keramisten. Tot mijn verbazing waren er mensen die mijn werk wilden kopen, En dat is het moment waarop de oude droom terug kwam, alleen bleek hij deze keer niet zo onmogelijk om te verwezenlijken.

We hebben een na-oorlogse noodwoning in de achtertuin, die in gebruik was als schuur, maar nu een geweldig atelier is.

Ik deel de ruimte met mijn zoon die ook keramiek maakt. Onze stijlen lijken helemaal niet op elkaar en dat is heel leuk.

 

Al mijn werk is op de draaischijf gemaakt en met de hand gevormd. Ik gebruik geen mallen of linialen. Ik werk met passie en oog voor detail. Ik probeer mijn vormen simpel, stoer en elegant te maken. Ik gebruik mooie rode klei die ik op steengoed temperatuur bak (1220ºC). Ik hou altijd een stukje van de klei ongeglazuurd, zodat je het kunt voelen en zien.

 

 

 

 

 

De Wadden en het rivierenlandschap zijn de inspiratie voor mijn werk.

 

Op Instagram laat ik regelmatig nieuw werk zien. Ik hoop van je te horen, hier of daar!

 

De triskel symboliseert aarde, water en  vuur. 

Het staat ook voor beweging en persoonlijke groei.

Er zijn nog veel meer betekenissen die er aan gegeven worden,

maar dit zijn de redenen waarom ik dit symbool als naam en logo gekozen heb.